×
15 جمادى آخر 1447
5 ديسمبر 2025
المصريين بالخارج
رئيس مجلس الإدارة: فوزي بدوي

مباراة كرة وشغب بالجملة

مباراة كرة وشغب بالجملة
مباراة كرة وشغب بالجملة

بقلم :طارق الامبابي 

هي رياضة والرياضة معناها كبير عند الناس الفاهمين علي مستوي العالم أصبح بها كتير من المشاغبين لكن هناك قانون أقوى من الأندية والجماهير واللاعبين لكن في مصر صارت الرياضة إتجار وعصبية يظنون التنافس مجرد انتصار رايحين جايين مفهوم للأسف زرعه إعلام الحاقدين!

ونوادي الدولة المهم لديها جمهور النادي الكبير ولاعلاقة له ببقية الأندية أو الجماهير الرياضية تتنافس يوم تكسب ويوم تهزم وفي النهاية المشاهد يتفرج بجمال ولعب اللاعبين لكن للأسف صارت الكورة لدينا تلعب بمفهوم الغاب والثأر، يعني لو اتغلب كأنه قتل له ابن من أبنائه الشطار ولازم تاخد بالثأر صار مفهومنا للرياضة انتقام مش مجرد رياضة يلعبها الشطار.

يعد هذا سبب من أهم الأسباب مع التنمر من الإعلام مما جعل ساعد جمع من الأشرار للإيقاع بينهم ، ويرمي شروره وانتمائه بدون سِتَار حتي لو كنت لاعب في ناد من الكبار أمام الشاشة لابد أن تكون محايد وتعلم الصغار قبل الكبار لكن للأسف صار يعتبر منبره منبر خاص موجه لشريحة تتبعه فقط يرفع من شأنها ويضعها في مصاف الكبار لا يمكن منها الإقتراب ويقدسها تقديس لا يمكن أن أصفه فأنا قد اصيبت بالحيرة لتلك الأفكار من يقترب من ناديه لازم يرمي عليه التراب ويدفن حي مع الأشرار ولو كسب ناديه يااااااه اتفرج علي الرقص والطبله والزار لم يعد للإعلام هيبة أو وقار ومن ملك جنيه أو ريال أو دولار.

صارت أخلاقنا يحكمها المال والدولار صارت مبدائنا مالها خيار وصار كل شيء يمكن فيه الإتِّجَار بالمال تشتري القوانين والقرارات وصار حسب الإعلام نعدم لاعب ونرفع لاعب دون أن نراعي اية قوانين أو معيار دوري كورة كل عام له لائحة وله معيار في وسط الدوري يتغير المعيار ويصير كله حسب توجه الكبار ليس هناك قيمه أو وزن للصغار كله بيحكم علشان يعلو ويكبر نادي يكسب ياخد دوري أو كاس يفرح ويخرج عن القيم والتقاليد وقتها يقول عليه الإعلام معلش خليه يفرح الفرحه بتنسي الناس معيارها ووقارها وتمشي الحالة ولا نسمع عن أي عقاب وناس تاني لما تكسب يعلقوا المشانق لأنه فرح زي اللي عمله النادي التاني في فرحته يوم انتصر وفاز وناس مش عايزه تخسر يهمها فقط تكسب ولو كسبت لازم تراعي مشاعره علشان ياعيني خرج خاسر رغم أنه ما راعي في يوم فريق خرج أمامه خسران وجمهور يسب اللعيبه بالأب والأم ولازم اللاعب يتحمل شتيمته طول المشوار كل حاجه سببها المعيار وإعلام متحيز ليل نهار .

لازم في النهايه نثبت القوانين والمعاير ولا نحكم علي فريق بإنتماء أو توجه إعلامي من الشطار الأشرار لازم الاتحاد ينفصل عن ضغوط الأنديةالكبار ونحكم بالقانون ويكون القانون معد قبل بداية المشوار مش مفصل علي نادي علشان نعدمه ونادي نطبطب عليه ونخفف المعيار لازم الإعلام ينضف ولازم نعلم الناس الكورة والرياضة هزيمة وانتصار ويوم تكسب وتاني يوم الفريق التاني ممكن يكسبك دي الرياضة المكسب والانتصار مش حصري علي نادي واحد من الشطار او الأشرار المنافسة رياضة وحق للكبار والصغار وكله عايز يوم يذوق الإنتصار.

ثم تعالوا نتكلم عن التحفيل علي النادي الخسران مين اللي نشر تلك الآفة اللي بسببها ممكن تحدث بلاوي ومصايب نتحاسب عليها صغار وكبار تستفيد ايه لما تتريق وتضحك علي الفريق الخسران ليه ما تقولش له هارد لك وهو يبارك للفريق الكسبان الرياضة حاجة جميلة بس للاسف زي ما كل جميل البني ادم بيدمره بإصرار ربنا يستر علينا من القادم طالما إعلامنا واتحادنا كله من أصحاب المصالح. 

استطلاع الرأي

أسعار الذهب

متوسط سعر الذهب اليوم بالصاغة بالجنيه المصري
الوحدة والعيار الأسعار بالجنيه المصري
عيار 24 بيع 3,566 شراء 3,589
عيار 22 بيع 3,269 شراء 3,290
عيار 21 بيع 3,120 شراء 3,140
عيار 18 بيع 2,674 شراء 2,691
الاونصة بيع 110,894 شراء 111,605
الجنيه الذهب بيع 24,960 شراء 25,120
الكيلو بيع 3,565,714 شراء 3,588,571
سعر الذهب بمحلات الصاغة تختلف بين منطقة وأخرى

مواقيت الصلاة

الجمعة 05:22 مـ
15 جمادى آخر 1447 هـ 05 ديسمبر 2025 م
مصر
الفجر 05:04
الشروق 06:36
الظهر 11:45
العصر 14:36
المغرب 16:55
العشاء 18:17